Tractaments de l'articulació temporomandibular

Els trastorns dels músculs i l'articulació temporomandibular (trastorns de la ATM) són problemes o símptomes de les articulacions i músculs de la masticació que connecten la mandíbula inferior al crani.

L'articulació temporomandibular (ATM) és una articulació complexa situada bilateralment a un centímetre aproximadament per davant del conducte auditiu extern. Aquesta articulació és l'encarregada d'exercir funcions tan importants com són la deglució, la masticació i la fonació.

Quan existeix una alteració en aquestes funcions, una maloclusió o altres alteracions del sistema masticatori, parlem de disfunció del sistema.

 

Causes de la disfunció del sistema masticatori:
Molts símptomes relacionats amb la ATM tenen el seu origen en la musculatura masticatòria (principalment múscul masseter, temporal i pterigoide), lligaments, estructures òssies, el disc articular, sense obviar que la causa es pot trobar associada a problemes neurològics i/o posturals. Els efectes de l'estrès físic i emocional poden actuar com a factor coadjuvant d'aquesta patologia (parafunciones, hàbits, males postures, bruxisme)

 

Els símptomes associats amb els trastorns de l'articulació temporomandibular poden ser:

  • Dificultat o molèstia en mossegar o mastegar
  • Espetec o grinyol en obrir o tancar la boca
  • Dolor facial sord en la cara
  • Dolor d'orella
  • Mal de cap
  • Dolor o sensibilitat en la mandíbula
  • Bloqueig de la mandíbula
  • Dificultat per obrir o tancar la boca
  • Limitació de l'obertura de la boca

Diagnòstic:
En Clínica Dental Ruiz, realitzem un exhaustiu examen que involucra una avaluació dental i d'alineació de la mossegada, localització d'àrees sensibles al dolor en el cap del pacient, radiografies i ressonància magnètica si és necessari, anàlisi general de l'estat de salut del pacient, infeccions, problemes amb els nervis, infeccions d'oïda, maldecaps, etc

Tractaments:
En funció de les diverses causes, simples o complexes, recomanarem un tractament que pot implicar reeducació d'hàbits saludables, control de la inflamació, aplicació de fèrules de descàrrega (adequades per a cada patologia, valorant una posició d'estabilitat i relaxació muscular).

Segons necessitats efectuarem tractaments combinats amb fisioteràpia, ortodòncia, pròtesi i si fos necessària cirurgia maxil·lofacial.

Consulta amb nosaltres si estàs tenint problemes per menjar o per obrir la boca.

Tingues en compte que els símptomes de ATM poden ser causats per una àmplia varietat de possibles afeccions, des d'un simple traumatisme amb fuetada cervical (whiplash) fins a una artritis. La nostra experiència en aquest camp ens capacita per diagnosticar i ajudar-te a tractar aquesta patologia.